Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos, túrós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2 tojássárga
csipetnyi só
2 dl tej
1 kiskanál cukor
3 evőkanál olaj

Töltelékek:

15 dkg őrölt mák
15 dkg őrölt dió
1 dl forró tej
15 dkg tehéntúró
ízlés szerint cukor
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja
vanilia és rum eszenc
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.

Alternatív elkészítés

Én a töltelékeket nem cukorral hanem édesítőszerrel készítem. Így cukorbeteg is eheti.
A tésztához is cukorpótlót használok.
Diós, mákos, túrós kalács Diós, mákos, túrós kalács Diós, mákos, túrós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!