Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós, mákos, túrós kalács

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Diós, mákos, túrós kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékek

  • 15 dkg őrölt mák
  • 15 dkg őrölt dió
  • 1 dl forró tej
  • 15 dkg tehéntúró
  • ízlés szerint cukor
  • 1 tojássárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanilia és rum eszenc
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én a töltelékeket nem cukorral hanem édesítőszerrel készítem. Így cukorbeteg is eheti.
A tésztához is cukorpótlót használok.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!