Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács

adriatic receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17294-adriatic
Fonott kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 3,5-4 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
adriatic adriatic receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztővel 1 dl langyos tejjel, 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk, meleg helyen megkelesztjük.
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!