Cukros csavart patkó
Hozzávalók
Cukros csavart patkó
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma csíkra vágjuk.
A csíkokat kb. 60-70 cm hosszú rudakká sodorjuk, behajlítjuk U alakban.
A rudak 2 szárát egymáson körbe tekerjük, a végét összecsípjük.
Patkó alakra hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Hagyjuk még kelni 30 percet.
Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk cukorral.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Cukros csavart patkó
Hozzávalók
Cukros csavart patkó
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma csíkra vágjuk.
A csíkokat kb. 60-70 cm hosszú rudakká sodorjuk, behajlítjuk U alakban.
A rudak 2 szárát egymáson körbe tekerjük, a végét összecsípjük.
Patkó alakra hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Hagyjuk még kelni 30 percet.
Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk cukorral.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?