Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti fonott kalács koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti fonott kalács koszorú

60 dkg liszt
0,5 kk. só
3 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek. cukor
2 tojássárgája
5 dkg margarin
1 tojássárgája
1 tk. tej a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 ek cukorral.
Hagyjuk felfutni.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés liszttel betakarunk, hogy ne érintkezzen majd közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
Egy darabot 3 részre vágunk, ezekből hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk.
A három rúd végeit összefogjuk, összecsípjük, majd hármas fonással nem túl szorosan összefonjuk. A fonás végét is összecsípjük.
Koszorúformába hajtjuk, és szépen összeigazítjuk a végeket.
A másik darab tésztával is elvégezzük a formázást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük és letakarva hagyjuk további 35 percet kelni.
Előmelegítjük a sütőt.
A megkelt tésztát vékonyan lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 koszorú.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Húsvéti fonott kalács koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!