Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós csíkos kalács

schweiger receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11365-schweiger
Kakaós csíkos kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

schweiger schweiger receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejbe egy kanál cukrot rakunk és hozzáadjuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a joghurtot, a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a csipet sót. Ha ezekkel megvagyunk hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Szép hólyagosra, majd a tésztát kettéválasztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaós vizes keverékünket (4 ek. kakaó + 2 ek. víz) és azzal is jól eldolgozzuk. A mostani kakaós és sima tésztánkat két különböző tálba rakjuk és konyharuhával letakarva meleg helyre rakjuk egy órára kelni. Ha duplájára nőtt mindkét tésztát kettéosztjuk és egyesével kinyújtjuk őket. Az egyik fehéret alulra rakjuk, majd rátesszük a kakaósat és feltekerjük. A másik két résszel is megismételjük ezt. Sütőpapírral bérelt sütőformába rakjuk őket és újabb fél órára kelni hagyjuk a kalácsokat. Sütés előtt tojással megkenjük és 160 fokos előmelegített sütőbe dugjuk. 40 perc alatt szépen megsül, ha véletlen gyorsabban pirulna, a tetejét takarjuk le egy alufóliával és úgy süssük tovább.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!