Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csíkos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós csíkos kalács

60 dkg liszt
1 kocka friss élesztő
1 darab tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 kispohár joghurt ( 2 dl)
1 dl tej
fél citrom reszelt héja
egy csipet só
3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejbe egy kanál cukrot rakunk és hozzáadjuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a joghurtot, a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a csipet sót. Ha ezekkel megvagyunk hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Szép hólyagosra, majd a tésztát kettéválasztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaós vizes keverékünket (4 ek. kakaó + 2 ek. víz) és azzal is jól eldolgozzuk. A mostani kakaós és sima tésztánkat két különböző tálba rakjuk és konyharuhával letakarva meleg helyre rakjuk egy órára kelni. Ha duplájára nőtt mindkét tésztát kettéosztjuk és egyesével kinyújtjuk őket. Az egyik fehéret alulra rakjuk, majd rátesszük a kakaósat és feltekerjük. A másik két résszel is megismételjük ezt. Sütőpapírral bérelt sütőformába rakjuk őket és újabb fél órára kelni hagyjuk a kalácsokat. Sütés előtt tojással megkenjük és 160 fokos előmelegített sütőbe dugjuk. 40 perc alatt szépen megsül, ha véletlen gyorsabban pirulna, a tetejét takarjuk le egy alufóliával és úgy süssük tovább.
Kakaós csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!