Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 2 kk. só
  • 2 ek. margarin
  • 1 tojássárgája
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1,4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
  • 2 dkg margarin a lekenéshez
  • 2 ek. tej a lekenéshez
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojássárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

Egy nagyobb püspökkenyérformányi kalács (35*11*7,5 cm).

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető ebben a finomságban.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!