Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kiskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti kiskalács

40 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 kanál cukor
1 citrom leve és reszelt héja
2 dl tej
7 dkg olvasztott margarin
1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatom. Amikor elkészült a többi hozzávalóval kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. Amikor megkelt kicsit meggyúrom és letakarva ismét egy 15 percig kelesztem. Kelesztés után 9 egyforma részre osztottam 3 darabba kakaóport gyúrtam. 9 egyforma rúdra kisodortam és 3-as fonással megfontam. Sütőpapíros sütőlapra tettem. Még kicsit a sütőlapon kelesztettem. Tojással lekentem és 180 fokon megsütöttem.
Húsvéti kiskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!