Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rusztikus kakaós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rusztikus kakaós kalács

25 dkg liszt
3 dl tej
5 ek. cukor
5 dkg vaj
1/2 tk. só
Tej a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt összekeverjük a liszttel és a cukorral, majd beleöntjük a 3 dl langyos tejet, az olvasztott vajat, és sót. Összegyúrjuk, majd utólag megszórjuk a kakaóporral és megpróbáljuk belegyúrni. Természetesen nem fog teljesen elvegyülni, de ettől lesz szeletelés után cirádás, márványos, rusztikus ki hogy hívja. Félretesszük kelni. Amikor duplájára kelt, 3 részre osztjuk, rudakat formázunk belőle és a szokásos módon összefonjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és letakarva hagyjuk még kelni 30-60 percet. Lekenjük tejjel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Rusztikus kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!