Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aszaltszilvával töltött fonatos kalács

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Aszaltszilvával töltött fonatos kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1/2 dl bourbon wiskey /Jim Beam./
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg aszaltszilva magozott
  • 4 ek. barna cukor
  • 3 dkg darabolt mandula
  • 1 dl gránátalma szirup
  • 3 dkg zöld pisztácia
  • 1 ek. jégcukor
  • 1 tojás a kenéshez
  • kevés tej
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, a csipet sót, cukrot, és a vajat, meg a wiskeyt, tojást, és a tejjel nem közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órát kelesztjük. Addig a szilvát apróra vágom és összekeverem az apróra vágott mandulával, barna cukorra, és a gránátalma sziruppal. A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, így a tölteléket is. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és szilikon papírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a két fonott kalácskát. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával, és a jégcukorral. 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeverése sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.

Tárolás

4-5 napig fogyasztható zárt dobozban.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Azt gondolom, kicsit büszke is lehetek magamra, mert majdnem tökéletesre sikerült ez a kalácsom, ami számomra hihetetlen, mert kevés kelt tésztát sütök ahhoz, hogy ilyet tudjak alkotni. A férjem el volt tőle ragadtatva.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!