Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés kalács

moncsesz receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10252-moncsesz
Csokoládés kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • tojássárgája
  • 4 dl tej
  • csipetnyi só
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 60 dkg liszt

A csokis krémhez

moncsesz moncsesz receptje

Elkészítés

Elkészítés

2 dl tejet meglangyosítotok, egy csipet cukrot keverek bele és felfuttatom benne az élesztőt. Egy nagy keverőtálba beleöntöm a lisztet, a maradék tejet és az élesztőset is, hozzáadom a sót, a tojássárgáját, a cukrot és az olajat. Megdagasztom, majd jól átgyúrom és hat egyforma cipóra osztom. 1 óráig kelesztem.
Közben a 25 dkg vajat kikeverem a kakaóval, vaníliás cukorral és a kristálycukorral.
A 6 db kis cipót egyenként hosszúkás, téglalap alakúra nyújtom, megkenem a kakaós krémmel feltekertem. A tekercseket hármasával összefonom és tepsibe fektetem. Még fél óráig pihentettem sütés előtt megkenem a tetejüket felvert tojással.

Tálalás

2 nagy kalács lesz az adagból.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!