Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cifra fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cifra fonott kalács

80 dkg liszt
5 dkg friss élesztő
6 ek. kristálycukor
1 cs. puncs pudingpor
6 dl tej
2 dl napraforgó olaj
3 db tojássárgája
40 szem édesítő tabletta

Lekenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

3 dl langyos tejhez adjuk a cukrot és a felfuttatjuk benne az élesztőt. Másik 3 dl tejbe feloldjuk az édesítő tablettát. Lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, olajat, tojások sárgáját édesítős tejet, felfuttatott élesztőt és jól összedolgozzuk.
3 felé osztjuk.
Egyik részébe tesszük a csokoládé pudingot, másikba a puncs pudingot harmadikba a vanília pudingport. Minden színű tésztát 3 felé osztjuk.
A kis cipókat rudakba sodorjuk és 3 különböző színt összefonunk. Így a végén 3 rúd tésztánk lesz.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással lekenjük és készre sütjük.
Cifra fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!