Sós, foszlós kalács tejsavóból
Hozzávalók
Sós, foszlós kalács tejsavóból
Elkészítés
Elkészítés
Én a tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem, először az olajat, majd a meglangyosított savót, a sót és cukrot, majd a lisztet és a végén pedig az élesztőt.
A gépet dagasztásra állítottam, majd miután a program jól összedolgozta a tésztát, hagytam azt a duplájára kelni.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán, finoman átdolgozzuk, majd három egyforma részre osztjuk.
A részeket egyenként, egyforma hosszú rudakká sodorva összefonjuk, mint a kalácsot.
Liszttel kiszórt kenyérformába téve, tiszta ruhával letakarva 25-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az aljába pedig egy vízzel teli kisebb edényt teszünk, hogy párás legyen a sütő, mert ettől szépen megnő a tészta sülés közben.
Miután a tészta kellően megkelt, a tetejét lekenjük langyos vízzel és az előmelegített sütőben, először 10 percig 200 fokon, majd 190 fokra visszavéve a hőt, 40-45 perc alatt, szép barnára sütjük.
Mikor megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Sós, foszlós kalács tejsavóból
Hozzávalók
Sós, foszlós kalács tejsavóból
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Én a tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem, először az olajat, majd a meglangyosított savót, a sót és cukrot, majd a lisztet és a végén pedig az élesztőt.
A gépet dagasztásra állítottam, majd miután a program jól összedolgozta a tésztát, hagytam azt a duplájára kelni.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán, finoman átdolgozzuk, majd három egyforma részre osztjuk.
A részeket egyenként, egyforma hosszú rudakká sodorva összefonjuk, mint a kalácsot.
Liszttel kiszórt kenyérformába téve, tiszta ruhával letakarva 25-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az aljába pedig egy vízzel teli kisebb edényt teszünk, hogy párás legyen a sütő, mert ettől szépen megnő a tészta sülés közben.
Miután a tészta kellően megkelt, a tetejét lekenjük langyos vízzel és az előmelegített sütőben, először 10 percig 200 fokon, majd 190 fokra visszavéve a hőt, 40-45 perc alatt, szép barnára sütjük.
Mikor megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?