Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós, foszlós kalács tejsavóból

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós, foszlós kalács tejsavóból

50 dkg BL 80 kenyérliszt
3 dl savó (házi túró készítéséből maradt)
0,5 dl olaj
1,5 teáskanál só
2 teáskanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból, közepesen kemény tésztát dagasztunk, jól kidolgozzuk, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, körülbelül 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Én a tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem, először az olajat, majd a meglangyosított savót, a sót és cukrot, majd a lisztet és a végén pedig az élesztőt.
A gépet dagasztásra állítottam, majd miután a program jól összedolgozta a tésztát, hagytam azt a duplájára kelni.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán, finoman átdolgozzuk, majd három egyforma részre osztjuk.
A részeket egyenként, egyforma hosszú rudakká sodorva összefonjuk, mint a kalácsot.
Liszttel kiszórt kenyérformába téve, tiszta ruhával letakarva 25-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az aljába pedig egy vízzel teli kisebb edényt teszünk, hogy párás legyen a sütő, mert ettől szépen megnő a tészta sülés közben.
Miután a tészta kellően megkelt, a tetejét lekenjük langyos vízzel és az előmelegített sütőben, először 10 percig 200 fokon, majd 190 fokra visszavéve a hőt, 40-45 perc alatt, szép barnára sütjük.
Mikor megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Sós, foszlós kalács tejsavóból

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!