Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas harmónika / legyező kalács

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Fahéjas harmónika / legyező kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet, száraz élesztőt, a cukor felét összekeverem. Majd hozzáadom a sót, langyos tejet és vizet valamint a tojásokat. Összegyúrom és letakarva 30-45 percet hagyom pihenni, attól függően, hogy mennyi időnk van. Közben a margarint felolvasztjuk! A tésztát kinyújtjuk, majd megpróbáljuk egyforma négyzetekre felvágjuk. Lekenjük margarinnal és megszórjuk a maradék cukor-vaníliás cukor-fahéj keverékével. A négyzeteket egymásra pakoljuk, így kisebb "halmokat" kapunk. Egy püspökkenyér formába pakoljuk, szépen sorba, a maradék olvasztott margarint rákenjük a tetejére. Külön ezért nem kell olvasztani! Letakarva hagyjuk még 20 percet pihenni, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd kifordítjuk és langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mi vanília sodóval ettük, de önmagában is nagyon finom!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!