Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás fűszeres kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás fűszeres kalács

2 dl tej langyos
40 dkg finomliszt
1 tojássárgája
1 kiskanál só
5 dkg olvsztott vaj
1 ek. olaj
1 mk. kristálycukor

Töltelék:

6 levél medvehagyma
1 púpozott ek. édesnemes paprika
1 tk. őrölt fekete bors (csapott)

A tepsibe:

zsírpapír

a kenéshez:

1 tojássárgája

A tetejére:

2 ek. szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük. Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 35 cm-re. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval behintjük, akár a piskótát szokás szorosan feltekerjük. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés, és sózás után. A tésztarudakat hármas fonás copffonással egymásba fonjuk, és a tepsire rakjuk. Jól kikevert tojássárgával lekenjük, és megszórjuk szezámaggal. 35-40 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.

Tárolás

Pár napig eláll letakarva.

Alternatív elkészítés

Igazi különlegesség húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.
Medvehagymás fűszeres kalács Medvehagymás fűszeres kalács Medvehagymás fűszeres kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!