Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cicakalács

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Cicakalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk. tej a lekenéshez
  • 12 db csokicsepp a szemeknek
  • 2-3 ek. tej az átgőzöléshez
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként a következő módon formázzuk.
Egy diónyi darabot letépünk, ez lesz a cica feje.
A maradék tésztát minimum 30 cm hosszú rúddá sodorjuk.
A rudat csigavonalban elkezdjük feltekerni.
A végét hagyjuk a csigától kicsit elállni, ez lesz a cica mellső lába.
A diónyi tésztából egy golyót formálunk, majd két fület alakítunk ki.
A cica testére felhelyezzük a fejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük át a cica kalácsot. A maradék 5 tésztával is a fenti formázással alakítjuk ki a kis házi kedvenceket.
Bemelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a macskákat.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével.
A fejen a lekent tésztába nyomjuk a csoki cseppeket, amik a szemek lesznek.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

6 db cicakalács lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Lépés leírása

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!