Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas napkalács

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Fahéjas napkalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 kk. só
  • 1 tojássárgája
  • 7 dkg margarin

Töltelékhez

  • 4 ek. olaj
  • 4 kk. fahéj
  • 6 ek. cukor

Kenéshez

  • 2 tojássárgája
  • 1 tk. tej
  • 2-3 ek. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a szoba hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A cukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálkában.
A megkelt tésztát 6 egyforma méretű darabra vesszük és gombócokat formálunk.
Ezeket egyesével nagy lapos tányér méretűre elnyújtjuk.
Egy kalácshoz 3 lapra lesz szükség.
Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és már érdemes ebben dolgozni a kaláccsal.
Beleterítünk egy tésztakorongot, megkenjük olajjal, megszórjuk kevéske fahéjas cukorral.
Ráfektetjük a következő lapot, ismét lekenjük olajjal, megszórjuk töltelékkel.
Végül rátesszük a harmadik tésztát.
Ezt érdemes kicsit nagyobbra nyújtani, hogy lelógjon oldalt kicsit a másik két lapot befedve.
Egy éles késsel elkezdjük sugárirányban átvágni a tésztát úgy, hogy a kalács szélénél kb. 2 cm-re nem metsszük át.
Majd megfogunk két egymás melletti „napsugarat” és hármat tekerünk rajtuk úgy, hogy szembe tekerjük a két tésztacsíkot, tehát a bal kezünkben lévőt jobbra tekerjük, a jobb kezünkben lévőt pedig balra.
Addig tekergetünk, amíg el nem fogynak a tészta csíkok.
Lekenjük tejjel elkevert tojás sárgával és hagyjuk még kb. 35-40 percet kelni.
Ezt megismételjük a maradék tésztával is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

2 db kalács lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!