Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas kalács

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Fahéjas kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 37,5 dkg kelt tészta liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg lágy vaj

Töltelékhez

  • 3 dkg lágy vaj
  • 3-4 evőkanál fahéj
  • 15 dkg barna cukor
  • 5 dkg mazsola

Kenéshez

  • 1 tojás
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A töltelék hozzávalót összekeverjük.

Egy keverőtálba a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a tojást és végül a lágy vajat, könnyű kelt tésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a lágy vajjal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 30 -40 percet pihentetjük. Megkenjük a felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben 20 -25 percet sütjük, szép pirosra.
Sütőrácson hagyjuk hűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!