Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas kalács

37,5 dkg kelt tészta liszt
3 evőkanál cukor
2 dl tej
csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg lágy vaj

Töltelékhez:

3 dkg lágy vaj
3-4 evőkanál fahéj
15 dkg barna cukor
5 dkg mazsola

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A töltelék hozzávalót összekeverjük.

Elkészítés

Egy keverőtálba a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a tojást és végül a lágy vajat, könnyű kelt tésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a lágy vajjal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 30 -40 percet pihentetjük. Megkenjük a felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben 20 -25 percet sütjük, szép pirosra.
Sütőrácson hagyjuk hűlni.
Fahéjas kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!