Bordás kalács
Hozzávalók
Bordás kalács
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Két kalácsformát kikenünk vajjal.
Az aszalt gyümölcsöt apróra vagdaljuk.
Elkészítés
Miután megkelt, két-két részre osztjuk mind a két masszát. Téglalap alakúra kinyújtjuk az egyik világos részt. A kakaós részt is kinyújtjuk, de egy tenyérnyivel rövidebbre. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük a túrós kencével, megszórjuk az aszalt gyümölccsel és szorosan feltekerjük, a kakaós részig, majd egy pizzavágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk a szabadon maradt részt. A csíkokat egyenként megcsavarjuk és ráhajtjuk a kalácsra, a végeket pedig a kalács alá dugjuk. Ugyanígy járunk el a másik résszel is. Betesszük a kalácsformába és 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 1 ek. tejben elkevert tojássárgával lekenjük, és 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bordás kalács
Hozzávalók
Bordás kalács
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Két kalácsformát kikenünk vajjal.
Az aszalt gyümölcsöt apróra vagdaljuk.
Elkészítés
Miután megkelt, két-két részre osztjuk mind a két masszát. Téglalap alakúra kinyújtjuk az egyik világos részt. A kakaós részt is kinyújtjuk, de egy tenyérnyivel rövidebbre. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük a túrós kencével, megszórjuk az aszalt gyümölccsel és szorosan feltekerjük, a kakaós részig, majd egy pizzavágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk a szabadon maradt részt. A csíkokat egyenként megcsavarjuk és ráhajtjuk a kalácsra, a végeket pedig a kalács alá dugjuk. Ugyanígy járunk el a másik résszel is. Betesszük a kalácsformába és 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 1 ek. tejben elkevert tojássárgával lekenjük, és 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?