Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bordás kalács

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Bordás kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 100 g lágy vaj
  • 30 g friss élesztő
  • 300 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 kk. só
  • 1 kk. vanilia esszencia
  • 1 jó ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Töltelék

  • 200 g tehéntúró
  • 2 ek. tejföl
  • 2 tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g mazsola (lehet vegyes aszalt gyümölcs)

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek. tej
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt 1 ek. cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
Két kalácsformát kikenünk vajjal.
Az aszalt gyümölcsöt apróra vagdaljuk.

A lisztet, a felfuttatott élesztővel, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk (40-60 százalékban). A kisebbik részhez hozzádolgozzuk a kakaót 1-2 ek. tejjel, majd külön tálban, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, két-két részre osztjuk mind a két masszát. Téglalap alakúra kinyújtjuk az egyik világos részt. A kakaós részt is kinyújtjuk, de egy tenyérnyivel rövidebbre. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük a túrós kencével, megszórjuk az aszalt gyümölccsel és szorosan feltekerjük, a kakaós részig, majd egy pizzavágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk a szabadon maradt részt. A csíkokat egyenként megcsavarjuk és ráhajtjuk a kalácsra, a végeket pedig a kalács alá dugjuk. Ugyanígy járunk el a másik résszel is. Betesszük a kalácsformába és 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 1 ek. tejben elkevert tojássárgával lekenjük, és 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

Ebből az adagból két kalács lesz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Túró nélkül is el lehet készíteni, csak aszalt gyümölccsel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!