Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cukros-fahéjas rúd vaníliakrémmel

Bibucska receptje https://www.sutnijo.hu/profil/12940-bibucska
Cukros-fahéjas rúd vaníliakrémmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk. só
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 dkg friss élesztő

Krém

Bibucska Bibucska receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalókat, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Közben megfőzzük a vanília krémet, miután kihűlt 5 dkg vajjal kihabosítjuk.
Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végébe teszünk bőven a krémből, és innen kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyó kifli formázása.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsibe fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ez alatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kiflit 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt ek. cukrot, egy ek. fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató