Receptek



Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények
Hozzávalók
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
Krém
- 2 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
- 6 dl tej
- 2 ek. cukor
- 5 dkg vaj
- nutella (is lehet a töltelék)
Elkészítés
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalókat, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Közben megfőzzük a vanília krémet, miután kihűlt 5 dkg vajjal kihabosítjuk.
Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végébe teszünk bőven a krémből, és innen kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyó kifli formázása.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsibe fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ez alatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kiflit 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt ek. cukrot, egy ek. fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!