Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti csokis-diós kalács koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti csokis-diós kalács koszorú

600 g liszt
100 g lágy vaj
30 g friss élesztő
300 ml tej
100 g cukor
3 tojássárgája
1 narancs reszelt héja
1/2 kk. só
1 kk. vanília esszencia

Kenéshez:

300 g nutella
150 g apróra vágott dió

Tetejére:

1 tojássárgája
1-2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt 1 ek. cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A diót apróra vagdaljuk.

Elkészítés

A lisztet, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és két részre osztjuk. Egyik feléhez hozzádolgozzuk a kakaót 1-2 ek. tejjel, majd külön tálban, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt három-három részre osztjuk mind a két masszát. Egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk a részeket. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük Nutellával, megszórjuk dióval (egy keveset hagyunk a tetejére szórni), és szorosan feltekerjük. A két végét összefogjuk, majd ollóval, vagy jó éles késsel bevagdossuk egyenlő távolságra. Meleg helyen még 30-40 percet kelesztjük, majd 1 ek. tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk a maradék dióval.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

Ebből az adagból 3 darab 22 cm-es átmérőjű koszorú lesz.

Alternatív elkészítés

A koszorú közepére én egy alufóliába csomagolt konzerves dobozt helyeztem, hogy szép formája legyen.
Nagyon mutatós, gasztro-ajándéknak is ajánlom.
Húsvéti csokis-diós kalács koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!