Húsvéti csokis-diós kalács koszorú
Hozzávalók
Húsvéti csokis-diós kalács koszorú
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A diót apróra vagdaljuk.
Elkészítés
Miután megkelt három-három részre osztjuk mind a két masszát. Egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk a részeket. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük Nutellával, megszórjuk dióval (egy keveset hagyunk a tetejére szórni), és szorosan feltekerjük. A két végét összefogjuk, majd ollóval, vagy jó éles késsel bevagdossuk egyenlő távolságra. Meleg helyen még 30-40 percet kelesztjük, majd 1 ek. tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk a maradék dióval.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nagyon mutatós, gasztro-ajándéknak is ajánlom.
Húsvéti csokis-diós kalács koszorú
Hozzávalók
Húsvéti csokis-diós kalács koszorú
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A diót apróra vagdaljuk.
Elkészítés
Miután megkelt három-három részre osztjuk mind a két masszát. Egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk a részeket. A világos tésztára tesszük a kakaósat, megkenjük Nutellával, megszórjuk dióval (egy keveset hagyunk a tetejére szórni), és szorosan feltekerjük. A két végét összefogjuk, majd ollóval, vagy jó éles késsel bevagdossuk egyenlő távolságra. Meleg helyen még 30-40 percet kelesztjük, majd 1 ek. tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk a maradék dióval.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nagyon mutatós, gasztro-ajándéknak is ajánlom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?