Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só

Kenéshez:

1 tojássárgája
1 ek. tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elsőként forraljuk fel a tejet, amiből 2,5 dl-t öntsünk át a dagasztótálba, ott hagyjuk langyosra hűlni. Kavarjuk bele a cukrot és ebben futtassuk fel az élesztőt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, az átszitált lisztet, a sót és lágy kalácstésztát dagasszunk belőle (ha keménynek tűnik a tészta, lágyíthatjuk a fennmaradó tejjel).
A kidagasztott tésztából formáljunk cipót, és helyezzük egy konyharuhára, majd 1 teáskanálnyi zsírt dörzsöljünk el a két tenyerünkben, hogy a kezünk melegétől olvadozni kezdjen, majd ezzel kenjük be egyenletesen a kis cipót. Helyezzük bele teflonos kalácsformába, s azt borítsuk le egy-egy tiszta konyharuhával. Erre tegyünk egy könnyű párnát az első 15 percre, majd a párnát levéve kelesszük duplájára.
Fontos: a tészta akkor van készre kelve, amikor a zsírréteg megrepedezik a felszínén.
Ha megkelt, a tojássárga és tejszín keverékével kenjük meg. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!