Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti kalács

monikamanoka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11995-monikamanoka
Húsvéti kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. tejszín
monikamanoka monikamanoka receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elsőként forraljuk fel a tejet, amiből 2,5 dl-t öntsünk át a dagasztótálba, ott hagyjuk langyosra hűlni. Kavarjuk bele a cukrot és ebben futtassuk fel az élesztőt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, az átszitált lisztet, a sót és lágy kalácstésztát dagasszunk belőle (ha keménynek tűnik a tészta, lágyíthatjuk a fennmaradó tejjel).
A kidagasztott tésztából formáljunk cipót, és helyezzük egy konyharuhára, majd 1 teáskanálnyi zsírt dörzsöljünk el a két tenyerünkben, hogy a kezünk melegétől olvadozni kezdjen, majd ezzel kenjük be egyenletesen a kis cipót. Helyezzük bele teflonos kalácsformába, s azt borítsuk le egy-egy tiszta konyharuhával. Erre tegyünk egy könnyű párnát az első 15 percre, majd a párnát levéve kelesszük duplájára.
Fontos: a tészta akkor van készre kelve, amikor a zsírréteg megrepedezik a felszínén.
Ha megkelt, a tojássárga és tejszín keverékével kenjük meg. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!