Húsvéti kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A kidagasztott tésztából formáljunk cipót, és helyezzük egy konyharuhára, majd 1 teáskanálnyi zsírt dörzsöljünk el a két tenyerünkben, hogy a kezünk melegétől olvadozni kezdjen, majd ezzel kenjük be egyenletesen a kis cipót. Helyezzük bele teflonos kalácsformába, s azt borítsuk le egy-egy tiszta konyharuhával. Erre tegyünk egy könnyű párnát az első 15 percre, majd a párnát levéve kelesszük duplájára.
Fontos: a tészta akkor van készre kelve, amikor a zsírréteg megrepedezik a felszínén.
Ha megkelt, a tojássárga és tejszín keverékével kenjük meg. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Húsvéti kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kidagasztott tésztából formáljunk cipót, és helyezzük egy konyharuhára, majd 1 teáskanálnyi zsírt dörzsöljünk el a két tenyerünkben, hogy a kezünk melegétől olvadozni kezdjen, majd ezzel kenjük be egyenletesen a kis cipót. Helyezzük bele teflonos kalácsformába, s azt borítsuk le egy-egy tiszta konyharuhával. Erre tegyünk egy könnyű párnát az első 15 percre, majd a párnát levéve kelesszük duplájára.
Fontos: a tészta akkor van készre kelve, amikor a zsírréteg megrepedezik a felszínén.
Ha megkelt, a tojássárga és tejszín keverékével kenjük meg. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?