Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Marcipános kalács

60 dkg simaliszt
3 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
1 tojássárgája a kenéshez
3 dl langyos tej (ha lehet, házi)
3 evőkanál barna nádcukor
4 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál rum
1 mokkáskanál bio vanília őrlemény
pici só

A töltelékhez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ebből a tésztamennyiségből általában, két kisebb kalácsot készítek.
A tésztát kettéválasztva az egyiket valamilyen töltelékkel, a másikat pedig általában simán készítem.

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot, és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva fél óráig kelesztjük. Mikor megkelt, kettévágjuk és külön-külön megtöltjük a tésztákat a lent leírt módon.
A tészta egyik felét három egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 10 cm széles, (hogy a marcipánt bele tudjuk tekerni) téglalapra, a marcipánmasszát elosztva három részre, szintén rudakat sodrunk belőle, mindegyik téglalapra teszünk egy marcipán rudat, elegyengetjük és feltekerjük, mint a bejglit. Mikor mindhárom téglalapot megtöltöttünk a marcipánnal, akkor a három rudat összefonjuk, sütőpapírral bélelt, gyümölcskenyér formába tesszük, konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Marcipános kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!