Almás-narancsos kalács
Hozzávalók
Almás-narancsos kalács
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot, és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva fél óráig kelesztjük. Mikor megkelt, kettévágjuk, és külön-külön megtöltjük a tésztákat a lent leírt módon.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágva negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk, és a gerezdekről is leszedjük hártyás részeket, csak a narancs húsát használjuk fel.
Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük a barna nádcukrot, rátesszük az almát és a narancsot és addig főzzük, míg sűrűvé nem válik. Ekkor hozzákeverjük a fahéjat és hagyjuk hűlni.
A tészta egyik felét ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk és a már kihűlt almatölteléket elsimítjuk rajta és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük, ruhával letakarva pihentetjük még 30 percig, majd a tetejét sütés előtt, tojássárgájával lekenjük.
A tészta másik felét is megtölthetjük, akár cukrozott mákkal, dióval, kakaóval, de fonott kalácsként is megsüthetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Almás-narancsos kalács
Hozzávalók
Almás-narancsos kalács
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot, és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva fél óráig kelesztjük. Mikor megkelt, kettévágjuk, és külön-külön megtöltjük a tésztákat a lent leírt módon.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágva negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk, és a gerezdekről is leszedjük hártyás részeket, csak a narancs húsát használjuk fel.
Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük a barna nádcukrot, rátesszük az almát és a narancsot és addig főzzük, míg sűrűvé nem válik. Ekkor hozzákeverjük a fahéjat és hagyjuk hűlni.
A tészta egyik felét ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk és a már kihűlt almatölteléket elsimítjuk rajta és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük, ruhával letakarva pihentetjük még 30 percig, majd a tetejét sütés előtt, tojássárgájával lekenjük.
A tészta másik felét is megtölthetjük, akár cukrozott mákkal, dióval, kakaóval, de fonott kalácsként is megsüthetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?