Csibekalács
Hozzávalók
Csibekalács
A tetejére, díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk. Ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészből sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és legalább egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kiszaggatunk belőle egy kisebb és egy nagyobb gombócot, ebből lesz a csibe teste és feje. (Én egy evőkanálnyi darabból formáztam a testet, teáskanálnyiból a fejet.)
A darabokat enyhén meglisztezzük, letakarjuk, és még legalább negyedórát kelesztjük.
A csibék elkészítéséhez egy nagyobb és egy kisebb tésztagombócot a felvert tojással összeragasztunk, a nagyobb gombóc mindkét oldalán ollóval szárnyat vágunk. A csibét megkenjük felvert tojással, a mandulából/barackmagból csőrt, a borsból/mazsolából szemeket ragasztunk neki. Ezeket kicsit bele is nyomjuk a tésztába, hogy biztosan a helyén maradjon.
A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy ne érjenek össze, amikor "megnőnek".
A tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. A kalácsot aranybarnára sütjük.
Csibekalács
Hozzávalók
Csibekalács
A tetejére, díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk. Ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészből sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és legalább egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kiszaggatunk belőle egy kisebb és egy nagyobb gombócot, ebből lesz a csibe teste és feje. (Én egy evőkanálnyi darabból formáztam a testet, teáskanálnyiból a fejet.)
A darabokat enyhén meglisztezzük, letakarjuk, és még legalább negyedórát kelesztjük.
A csibék elkészítéséhez egy nagyobb és egy kisebb tésztagombócot a felvert tojással összeragasztunk, a nagyobb gombóc mindkét oldalán ollóval szárnyat vágunk. A csibét megkenjük felvert tojással, a mandulából/barackmagból csőrt, a borsból/mazsolából szemeket ragasztunk neki. Ezeket kicsit bele is nyomjuk a tésztába, hogy biztosan a helyén maradjon.
A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy ne érjenek össze, amikor "megnőnek".
A tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. A kalácsot aranybarnára sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?