Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csibekalács

monikamanoka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11995-monikamanoka
Csibekalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 kávéskanál só

A tetejére, díszítéshez

  • 1 tojássárgája
  • mandula/barackmag
  • fekete szemesbors
  • mazsola
monikamanoka monikamanoka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük. Egy kanál cukrot beleszórunk, aztán belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.

A lisztet tálba szitáljuk. Ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészből sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és legalább egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kiszaggatunk belőle egy kisebb és egy nagyobb gombócot, ebből lesz a csibe teste és feje. (Én egy evőkanálnyi darabból formáztam a testet, teáskanálnyiból a fejet.)
A darabokat enyhén meglisztezzük, letakarjuk, és még legalább negyedórát kelesztjük.

A csibék elkészítéséhez egy nagyobb és egy kisebb tésztagombócot a felvert tojással összeragasztunk, a nagyobb gombóc mindkét oldalán ollóval szárnyat vágunk. A csibét megkenjük felvert tojással, a mandulából/barackmagból csőrt, a borsból/mazsolából szemeket ragasztunk neki. Ezeket kicsit bele is nyomjuk a tésztába, hogy biztosan a helyén maradjon.

A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy ne érjenek össze, amikor "megnőnek".
A tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. A kalácsot aranybarnára sütjük.

Vélemények

votika

votika
2014.04.23. | 22:44

Olcsó éps laktató étel!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!