Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas búzaszál kalács

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Fahéjas búzaszál kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk. só (csapott)
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin

Töltelékhez

  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. olaj

Tetejére

  • 1 kisebb tojás
  • 1 kk. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a kevéske cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint és rugalmas, tésztát dagasztunk. Ha kívánja és keménynek érezzük, akkor adhatunk hozzá 1-2 teáskanál tejet, vagy ha túl ragacsos, 1-2 teáskanál lisztet. Nekem a 2 dl tejjel pont tökéletes tészta sikerült.
A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30*40 cm nagyságúra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Vékonyan megkenjük az olajjal.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal és megszórjuk vele a tésztát. A szélesebbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Egy lisztbe mártott nagyobb ollóval kb. 45 fokos szögben 1 cm-es szeleteket vágunk úgy, hogy szinte teljesen a tészta aljáig vágjuk.
Az első szeletet középre fektetjük, a következőt baloldalra húzzuk, a következőt jobb oldalra. Ezt a hármast addig ismételjük, míg a tészta végéhez érünk.
Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, kb. 20 percet.
A tetejét lekenjük egy felvert tojás és kevés tej keverékével.
180 fokon 18 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!