Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-mákos koszorú

Andrea68 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1998-andrea68
Diós-mákos koszorú
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1/3 élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 8 dkg cukor
  • Pici só
  • 0,6 dl étolaj
  • 2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 tojás

Töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 ek. Darált mák vagy dió (és mazsola)
  • 8 ek. porcukor
  • 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 citrom reszelt héja

Kenéshez

  • 1 felvert tojás
Andrea68 Andrea68 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkán, kb. 30×40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák, /vagy dió/ és a többi hozzávaló keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Langyos helyen 30 percig újra kelesztjük. Tojással lekenjük, előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő: 30-40 perc, 180 fokon.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!