Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács: mákos, kakaós, fahéjas

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
80 dkg finomliszt

Töltelékhez:

20 dkg darált mák
10 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
10 dkg mazsola
15 dkg cukor
3-4 evőkanál fahéj
15 dkg cukor

Kenéshez:

1 tojássárgája
kb. 0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A mákot összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük. Amikor kihűlt belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag tésztájú kalácsot szeretnénk (arra figyeljünk, hogy a tészta még kelni fog), megkenjük a mák töltelékkel, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük. A kakaót a cukorral, vaníliával összekeverjük, és a tésztára szórjuk és megszórjuk mazsolával, feltekerjük. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, rászórjuk a tésztára, megszórjuk a mazsolával és feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojássárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat.

Alternatív elkészítés

Nagyon jó kis kalács tészta recept!
Kalács: mákos, kakaós, fahéjas Kalács: mákos, kakaós, fahéjas

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!