Kalács: mákos, kakaós, fahéjas
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A mákot összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük. Amikor kihűlt belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag tésztájú kalácsot szeretnénk (arra figyeljünk, hogy a tészta még kelni fog), megkenjük a mák töltelékkel, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük. A kakaót a cukorral, vaníliával összekeverjük, és a tésztára szórjuk és megszórjuk mazsolával, feltekerjük. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, rászórjuk a tésztára, megszórjuk a mazsolával és feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojássárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat.
Alternatív elkészítés
Kalács: mákos, kakaós, fahéjas
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mákot összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük. Amikor kihűlt belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag tésztájú kalácsot szeretnénk (arra figyeljünk, hogy a tészta még kelni fog), megkenjük a mák töltelékkel, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük. A kakaót a cukorral, vaníliával összekeverjük, és a tésztára szórjuk és megszórjuk mazsolával, feltekerjük. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, rászórjuk a tésztára, megszórjuk a mazsolával és feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojássárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?