Kürtöskalács
Hozzávalók
Tészta:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Tésztakészítés
A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát vagy a formánkat bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük.
Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.
Személyes megjegyzés
Kürtöskalács
Hozzávalók
Tészta:
Forgatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Tésztakészítés
A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát vagy a formánkat bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük.
Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?