Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tönkölybúzás veknik

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tönkölybúzás veknik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz

A kelt tésztához

  • 500 g Tönkölybúza liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 pohár tejföl (20%-os, 150 g)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 200 ml meleg víz

Ezenkívül

  • kevés tönkölybúza liszt

Elkészítés

Elkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 órát), amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát lisztezzük, a keverőedényből a munkafelületre fordítjuk. Újból lisztezzük, majd 4 egyenlő nagyságú részre osztjuk. A szeleteket megfogjuk a végeiknél és többször megcsavarjuk, míg egy kb. 20 cm hosszú veknit nem kapunk. A vekniket a tepsibe fektetjük, meleg helyen 20 percig ismét kelni hagyjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vekniket megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 240°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 220°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 perc

10 perc után a sütési hőmérsékletet csökkentjük, és a vekniket készre sütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 25 - 30 perc

Sütés után a vekniket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A megsült vekni lefagyasztható.

A fűszerek ízlés szerint variálhatók.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2016.03.12. | 15:07

Kiváló választás az olíva olaj és a fűszerek:)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!