Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgarépás kenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 25 szelethez

Tésztához

  • 240 g sárgarépa
  • 700 g búzaliszt
  • 2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 200 g napraforgómag
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 kávéskanál só
  • 500 ml meleg víz

Elkészítés

Előkészítés

A répát meghámozzuk, lereszeljük. A sütőformát kivajazzuk 25 g napraforgómaggal megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát a konyhai robotgéppel még egyszer átgyúrjuk, majd az előkészített formába töltjük, tetejét eldolgozzuk, és letakarva meleg helyen további 10 percet pihentetjük. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a kenyeret megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült kenyeret sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

jancsa01

jancsa01
2012.04.08. | 09:59

Finom, szaftos és omlós kenyér.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!