Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ági kenyér (hévöknél)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

4 púpos marék liszt
4 dkg élesztő felfuttatva
só (ízlés szerint)
étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük sóval, hogy kellemesen sós legyen, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel jól megdagasztjuk, hogy lángos tészta lágyságú legyen. 4 egyforma cipóra választjuk szét és egyenként kerekre nyújtjuk, megkenjük étolajjal (szép leveles legyen), feltekerjük, és mintha csomót akarnánk kötni rá, áthúzzuk, majd egy magas falú (vas, teflon) edénybe tesszük, amit szintén kikentünk étolajjal. A tésztát is körbekenjük, hogy ne ragadjon. Amikor mind a 4 csigát betettük az edénybe, tegyük félre, hogy szépen összekeljenek. Amikor összekeltek, öntsünk rá kb. 1,5-2 dl langyos sós vizet egyenletesen elosztva, fedővel lefedjük. Ezután lángelosztóval letakart nagy rózsájú lángon (közepesre állítva) 40 percig főzzük a fedőt EGY PILLANATRA sem szabad felemelni, mert összeesik. A 35 perc táján begyújtjuk a sütőt, hogy előmelegítsük. Amikor lejár a 40 perc, a fedőt gyorsan lekapjuk és bedugjuk a lábost a sütőbe, hogy szépen megpiruljon a teteje és az alja. Kiborítjuk az edényből, és ha jól dolgoztunk szépen szét is válik annyi felé ahány csigát csináltunk.
A svábok egyik kedvenc kenyér helyetti étele a bableves, babgulyás és a babfőzelék mellé. Magában is finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ági kenyér (hévöknél)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!