Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam

konyhatündér receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6351-konyhatunder
Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

konyhatündér konyhatündér receptje

Elkészítés

Előkészítés

A lisztet én át szoktam szitálni, hogy még jobban levegősebb legyen.
Az élesztőt csak simán a lisztbe szórom.

A hozzávalókat összegyúrom, (ha nem elég sós, lehet még hozzárakni, de csak mértékkel.)
Ha alaposan összegyúrtam, akkor 1 órára meleg helyre rakom kelni.
Miután feljött a tészta átgyúrom, hogy az összes levegő kijöjjön belőle és egy őzgerincbe beleformázom- fontos, hogy ilyenkor még ne vágjuk meg! Újabb órára elteszem pihenni, és hagyjuk, hogy kelljen.
Mielőtt berakjuk a sütőbe, három részen kissé megvágjuk a tetejét, ezután 180°C fokon 25 percig sütjük.

Tálalás

Ez a kenyér nem lesz túl nagy, kb fél kg.

Tárolás

Ha kész, akkor vízzel spricceljük le a tetejét.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha megsült lehet, hogy rögtön nem lehet majd kiszedni, akkor várjunk kb. 10 percet. Érdemes továbbá egy kendőbe beletekerni, hogy ne száradjon ki.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!