Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam
Hozzávalók
Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam
Elkészítés
Előkészítés
Az élesztőt csak simán a lisztbe szórom.
Elkészítés
Ha alaposan összegyúrtam, akkor 1 órára meleg helyre rakom kelni.
Miután feljött a tészta átgyúrom, hogy az összes levegő kijöjjön belőle és egy őzgerincbe beleformázom- fontos, hogy ilyenkor még ne vágjuk meg! Újabb órára elteszem pihenni, és hagyjuk, hogy kelljen.
Mielőtt berakjuk a sütőbe, három részen kissé megvágjuk a tetejét, ezután 180°C fokon 25 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam
Hozzávalók
Friss kenyér, ahogy a papámtól tanultam
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az élesztőt csak simán a lisztbe szórom.
Elkészítés
Ha alaposan összegyúrtam, akkor 1 órára meleg helyre rakom kelni.
Miután feljött a tészta átgyúrom, hogy az összes levegő kijöjjön belőle és egy őzgerincbe beleformázom- fontos, hogy ilyenkor még ne vágjuk meg! Újabb órára elteszem pihenni, és hagyjuk, hogy kelljen.
Mielőtt berakjuk a sütőbe, három részen kissé megvágjuk a tetejét, ezután 180°C fokon 25 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?