Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kenyér

Gondoska46 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6609-gondoska46
Kenyér
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 1 kg Nagyi titka kenyérliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej, kicsi cukorral
  • 5 dl langyos víz
  • 1 dl olíva olaj
  • 2 lesimított kanál cukor
  • 2 kanál só /több legyen mint a cukor/
  • 1 mokkáskanál köménymag
Gondoska46 Gondoska46 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Átszitálom a lisztet, az 5 dl langyos vízből kiveszek
kb. egy 1 dl vizet és abban feloldom a 2 kanál sót.

A lisztet átszitálva egy nagy tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek, a liszt kupacra rászórom a cukrot a mélyedésbe a felfuttatott élesztőt az olajat, a köménymagot, és a langyos vizet. Összedolgozom, majd beleöntöm a maradék sós vizet, az egészet jól összedolgozom, majd tiszta konyharuhával letakarva 1/2 órára félreteszem kelni. Amikor megkelt 2 cipóra osztom. Kenyér formára igazítom, a tetejét bevágom sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Tetejét langyos tejjel megkenem, /magokkal meg lehet szórni/
10 perc pihenés után 180 fokra előmelegített sütőbe teszem /alsó felső melegítésre beállítva/ 45-50 percig sütöm. A sütőből kivéve azonnal tiszta konyharuhával letakarom, hogy lassan hűljön ki. Jó étvágyat hozzá.

Tálalás

2 db kb. 60 dk-os cipó

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha siet valaki lehet készíteni expressz élesztővel is.

Vélemények

rIKkk

rIKkk
2013.11.27. | 20:07

Jó recept
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!