Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dagasztás nélküli kenyér

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Dagasztás nélküli kenyér
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 40 dkg liszt
  • 1,5 tk. só
  • kb. 15-20 dkg liszt másnap
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.

Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.

Tálalás

Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.

Tárolás

Zárt zacskóban tároljuk.

Vélemények

negerne

negerne
2013.03.21. | 07:47

Nagyon jó kenyér. Mivel te már feltöltötted én csak a fotóm illesztem be. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!