Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jénaiban sült kenyér

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Jénaiban sült kenyér
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 2 ek. olaj
  • 3 dl víz
  • 50 dk liszt
  • 1 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 1/4 kocka élesztő
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!