Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paula kedvenc reggelije

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Paula kedvenc reggelije
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék

Hozzávalók

Kenyértésztához

  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 2 csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 60 g napraforgómag
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 250 ml víz

Ezenkívül

  • mogyorókrém
  • krémes natúr joghurt

Elkészítés

Előkészítés

Készítsd elő, és mérd ki valamennyi hozzávalót. Vajazd ki a sütőformát (kb. 25x11 cm-es kenyérforma). A sütőt melegítsd elő a megadott hőmérsékletre.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)

Elkészítés

A tésztához a lisztet keverd össze az Expressz élesztővel, és szitáld bele egy keverőedénybe.. Add hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig dagaszd, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd bele a sütőformába, és a tetejét egy nedves kés segítségével egyenletesen simítsd el.

Told a tepsit a sütő legalsó részébe és süsd meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 50 perc

Miután a kenyér megsült, hagyd a formában hűlni kb. 10 percig, majd helyezd egy sütőrácsra, amíg teljesen kihűl.

A kenyeret szeleteld fel, és kend meg mogyorókrémmel, majd egy kanállal tegyél rá foltokban krémes natúr joghurtot.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató