Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Napraforgómagos kenyér

schweiger receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11365-schweiger
Napraforgómagos kenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér liszt
  • 50 dkg napraforgóliszt (magokkal)
  • 4 dkg friss élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • 2 dkg só
  • 5 dkg napraforgóolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejpor
schweiger schweiger receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy deciliter langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport és az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Közben a liszteket, a sót átszitáljuk egy tálba, majd mélyedést alakítunk ki középen és beleöntjük a megfutott élesztőt, apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet és olajat, majd szép simára dagasztjuk a tésztánkat. Ruhával letakarjuk (miután a tészta tetején gyengén megszórtuk liszttel) és 45-50 percig kelni hagyjuk meleg helyen. Utána óvatosan átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, majd a formába helyezzük (ami lehet őzgerinc, tortaforma, jénai, kerámiatál stb.) és újabb 30 percig pihentetjük. Azért jó, ha formába sütjük és nem sima sütőlapon, mert így a kenyér megőrzi a szép formáját és nem deformálódik el. Tetejét sütés előtt megkenjük tejjel és közepesen előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Aztán ehetjük is, persze hagyjuk kihűlni különben nem lehet szépen szeletelni. :)

Tárolás

Ha kihűlt nylon zacskóban tárolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!