Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gépi kenyér

adriatic receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17294-adriatic
Gépi kenyér
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál joghurt
  • 60 dkg kenyérliszt
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 0,8 dkg élesztő
  • csipet citromsav
  • 2 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
adriatic adriatic receptje

Elkészítés

Elkészítés

Először vizet teszünk a gépbe. Erre jön a liszt. Egyik sarokba az élesztő, másikba a sót, cukrot.
Kerül bele joghurt, margarin és az olajjal meglocsoljuk.
A csipet citromsavat rászórjuk és beleszórjuk a magokat, ha akarunk, kb. 5 dkg-ot.
Vigyázni kell, hogy az élesztő ne a só mellé kerüljön!
Ebből 1 kg-os kenyér lesz. 1-es programon készül, 3 óra 10 perc alatt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!