Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hűtős kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hűtős kenyér

6,5 csésze liszt
1,5 ek. só
3 csésze liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Vegyünk egy legalább 5 literes tálat és abban keverjük össze a hozzávalókat. Én először a lisztet az élesztővel kevertem össze, majd a sót kevertem bele és végül beleöntöttem a vizet. S egy fakanállal egyszerűen összekevertem. Nem kell megijedni sűrű nokedli tészta állaga lesz. Lefedjük, és 2 órára meleg helyre tesszük. Na ezért kell a nagy tál, mert könnyen kifut az edényből, és mivel eléggé folyékony nem csak annyit csinál, hogy megemeli a konyharuhát, hanem egy az egyben kifolyik! Ha letelt, akkor lefedve mehet a hűtőbe. Akár 1 hétig is ott tartható. Én mini cipócskákat szoktam belőle készíteni úgy, hogy lisztezett kézzel kiveszek belőle egy kb. 2 öklömnyi adag és úgy formázom, hogy a két kezemmel felülről mindig alulra hajtom a tésztát. Így a felülete sima lesz! Amikor úgy érezzük, hogy jó, szép, sütőpapíros tepsibe tesszük. Bevágjuk és hagyjuk letakarva 30 percet kelni. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra-barnára sütjük. A sütő aljába tepsibe vagy edénybe teszünk 1 csésze vizet, mielőtt betennénk a kenyeret.
Én egyszerre 2-3 ilyen bucit szoktam sütni. Ha egyszerre nagyobb kenyeret sütök, akkor nő a sütési idő is 40- 50 percre is akár.
Amikor megsült, rácsra tesszük hűlni és lespricceljük vízzel.
Hűtős kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!