Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hűtős kenyér

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Hűtős kenyér
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

Vegyünk egy legalább 5 literes tálat és abban keverjük össze a hozzávalókat. Én először a lisztet az élesztővel kevertem össze, majd a sót kevertem bele és végül beleöntöttem a vizet. S egy fakanállal egyszerűen összekevertem. Nem kell megijedni sűrű nokedli tészta állaga lesz. Lefedjük, és 2 órára meleg helyre tesszük. Na ezért kell a nagy tál, mert könnyen kifut az edényből, és mivel eléggé folyékony nem csak annyit csinál, hogy megemeli a konyharuhát, hanem egy az egyben kifolyik! Ha letelt, akkor lefedve mehet a hűtőbe. Akár 1 hétig is ott tartható. Én mini cipócskákat szoktam belőle készíteni úgy, hogy lisztezett kézzel kiveszek belőle egy kb. 2 öklömnyi adag és úgy formázom, hogy a két kezemmel felülről mindig alulra hajtom a tésztát. Így a felülete sima lesz! Amikor úgy érezzük, hogy jó, szép, sütőpapíros tepsibe tesszük. Bevágjuk és hagyjuk letakarva 30 percet kelni. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra-barnára sütjük. A sütő aljába tepsibe vagy edénybe teszünk 1 csésze vizet, mielőtt betennénk a kenyeret.
Én egyszerre 2-3 ilyen bucit szoktam sütni. Ha egyszerre nagyobb kenyeret sütök, akkor nő a sütési idő is 40- 50 percre is akár.
Amikor megsült, rácsra tesszük hűlni és lespricceljük vízzel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!