Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kuglóf

manka29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3114-manka29
Kuglóf
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 kávéskanál folyékony édesítőszer
  • 2 kanál cukor
  • pici só
  • 1 kanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
manka29 manka29 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet a cukorral és édesítővel meglangyosítjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a közepén mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, az étolajat és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott az élesztő hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Kézzel jól kidolgozzuk, majd egy kisebb darabot lecsípünk belőle és egy külön tálban hozzádolgozzuk a kakaóport.(Ha kemény pici tejet tehetünk hozzá.) A sárga tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 2 részre osztjuk. A rudakat formálunk belőle, ugyanígy teszünk a kakaós tésztával is és összefonjuk. Kikent kuglófformába tesszük és 15 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha tölteni szeretnénk (Nutellával, fahéjas cukorral) abban az esetben az elosztott tésztát kisodorjuk, és a töltelékkel megkenjük, majd feltekerjük. A feltekert rudakat összefonjuk és készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!