Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkás-boros húsvéti kuglóf

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sonkás-boros húsvéti kuglóf
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kuglófok , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1-1 és fél teáskanál só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 150 ml joghurt
  • 250 ml langyos fehérbor
  • 100 g mogyoró
  • 250 g sonka
  • 1 hagyma
  • 75-100 g aszalt datolya vagy aszalt szilva
  • 1 ág friss rozmaring

Elkészítés

Előkészítés

A kuglóf sütőformát (24-26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. A mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Majd hagyjuk kihűlni. A sonkát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A datolyát apróra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra metéljük.

Elkészítés

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a joghurtot és a bort, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd hozzáadjuk a sonkát, a rozmaringot, a mogyorót, a datolyát és a hagymát, és jól eldolgozzuk. Végül meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd az előkészített formában egyenletesen elosztjuk. Meleg helyen további 15 percig pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 65 perc

A megsült kuglófot 10 percig a sütőformában, majd a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk hűlni. A kuglófot langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mediterrán ízek kedvelői a datolyát olivabogyóval, aszalt paradicsommal, a mogyorót, kesudióval helyettesítheti.

A gyümölcsöket és a magvakat mindig a tészta összedolgozását követően adjuk az alaphoz, hogy azok ne roncsolódjanak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!