Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kelt kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kelt kuglóf

50 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojássárgája
2 dl tej
3 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db narancs reszelt héja
1 csipet só
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először kevés meleg tejbe cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt.
Amikor felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, cukrot, pici sót, vaníliás cukrot, reszelt narancshéjat. Kézzel, vagy kenyérsütőben alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kelesztjük 45 percet, majd két részre osztjuk. Az egyikbe beletesszük a kakaóport, és pici tejjel beledolgozzuk a kakaót. Négyszögre nyújtjuk először a sárga tésztát, majd a kakaósat. Egymásra helyezzük, szorosan feltekerjük.
Kivajazott formába tesszük, kelesztjük kb. 30 percig.
Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
20 perc sütés után takarjuk le papírral a kuglófot, hogy ne süljön nagyon meg.

Alternatív elkészítés

A vajat legvégén olvasztva adjuk hozzá.
Kakaós kelt kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!