Fahéjas kuglóf
Hozzávalók
Fahéjas kuglóf
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Közben kimérjük a lisztet, egy pici sóval meghintjük, és összegyúrjuk, megdagasztjuk a tésztát.
Ketté osztjuk. Az egyikbe a vanillincukor és a citromhéj kerül, másikba a fahéj. Mindkét tésztát jól kidolgozzuk, majd fél órát kelesztjük.
Mindkettőt lappá igazítjuk, egymásra fektetjük, föltekerjük, majd belefektetjük a sütőformába.
Kb. 1 órát kelesztjük, míg szép nagyra megkel.
190 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Fahéjas kuglóf
Hozzávalók
Fahéjas kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Közben kimérjük a lisztet, egy pici sóval meghintjük, és összegyúrjuk, megdagasztjuk a tésztát.
Ketté osztjuk. Az egyikbe a vanillincukor és a citromhéj kerül, másikba a fahéj. Mindkét tésztát jól kidolgozzuk, majd fél órát kelesztjük.
Mindkettőt lappá igazítjuk, egymásra fektetjük, föltekerjük, majd belefektetjük a sütőformába.
Kb. 1 órát kelesztjük, míg szép nagyra megkel.
190 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?