Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas kuglóf

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Fahéjas kuglóf
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 7 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 35 dkg liszt
  • kevés só
  • citromhéj
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. fahéj
rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Előkészítés

A kuglóf formát kikenjük alaposan zsiradékkal, és meghintjük liszttel.

Az élesztőt elkeverjük egy kicsi porcukorral, fölöntjük langyos tejjel. Maradék cukrot, olvasztott vajat, tojássárgát belekeverjük, s pihenni hagyjuk kicsit, hogy az élesztő "fölébredjen".
Közben kimérjük a lisztet, egy pici sóval meghintjük, és összegyúrjuk, megdagasztjuk a tésztát.
Ketté osztjuk. Az egyikbe a vanillincukor és a citromhéj kerül, másikba a fahéj. Mindkét tésztát jól kidolgozzuk, majd fél órát kelesztjük.
Mindkettőt lappá igazítjuk, egymásra fektetjük, föltekerjük, majd belefektetjük a sütőformába.
Kb. 1 órát kelesztjük, míg szép nagyra megkel.
190 fokon, kb. 30 percig sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!