Csokis-túrós kuglóf
Hozzávalók
Csokis-túrós kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, valamint a túrót, a durvára darabolt magvakat és a csokoládét is, begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglófformát alaposan kiolajozunk és liszttel leszórunk.
Ide helyezzük az érett tésztánkat, konyharuhával lefedve további 15 percet pihentetjük meleg helyen.
Majd kb.: 200 C-on készre sütjük.
Tálalás
Csokis-túrós kuglóf
Hozzávalók
Csokis-túrós kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, valamint a túrót, a durvára darabolt magvakat és a csokoládét is, begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglófformát alaposan kiolajozunk és liszttel leszórunk.
Ide helyezzük az érett tésztánkat, konyharuhával lefedve további 15 percet pihentetjük meleg helyen.
Majd kb.: 200 C-on készre sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?