Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-túrós kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis-túrós kuglóf

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dkg só
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 db tojássárgája
10 dkg túró
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vegyes olajos mag durvára vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk és fellangyosítjuk. A tejet kéz melegre melegítjük (ne legyen meleg, mert akkor leforrázzuk az élesztő gombáinkat és nem fog megkelni a tésztánk!). Az élesztőt egy csipetnyi porcukorral kissé összemorzsolom, majd ráöntöm a tej felét és feloldom benne az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az élesztős tejet, kevés lisztet húzok a tetejére, s konyharuhával lefedve beteszem a " kelesztőbe". Akkor jó, ha megnő a térfogata, megrepedezik a liszt a tetején, vagy ha benyomom, akkor rugalmatlan a tészta! Közben a maradék tejhez adom a sót, a vajat, a maradék porcukrot és a tojássárgáját. Folyamatos kevergetés mellett feloldom.
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, valamint a túrót, a durvára darabolt magvakat és a csokoládét is, begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglófformát alaposan kiolajozunk és liszttel leszórunk.
Ide helyezzük az érett tésztánkat, konyharuhával lefedve további 15 percet pihentetjük meleg helyen.
Majd kb.: 200 C-on készre sütjük.

Tálalás

Olvasztott csokoládéval bevonhatjuk, vagy porcukorral megszórhatjuk!
Csokis-túrós kuglóf Csokis-túrós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!