Kókonya (húsvéti kenyér )
Hozzávalók
Kókonya (húsvéti kenyér )
Elkészítés
Előkészítés
A szobahőmérsékletű lisztet megszitáljuk (Ezt ajánlatos minden kelt tésztánál megtenni, mert sokkal könnyebb lesz a tészta és hamarább megkel.)
Elkészítés
Meleg helyen kelni hagyjuk egy fél órát (ügyeljünk, hogy huzat ne érje). Ezután két részre osztjuk, amiből az egyiket 3 fele vesszük és megfonjuk. Ezt kerek formába tesszük, amit kikenünk vajjal és lisztel. Majd a tészta másik felét ismét kétfelé vesszük és az egyikből hármas fonatot készítünk, amit a már megfont tészta tetejére teszünk. Pont a közepére. Lekenjük tojással és a maradék tésztából madárkákat készítünk úgy, hogy ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát és bogot vetünk rá, majd a végét bevagdossuk és a sütire tesszük ezeket is és végül lekenjük tojással.(Borsból rakhatunk neki szemeket). Kissé kelni hagyjuk így együtt és szép pirosra megsütjük. A forma közepébe egy dunsztos üveget rakunk, hogy lukas maradjon.
Alternatív elkészítés
Kókonya (húsvéti kenyér )
Hozzávalók
Kókonya (húsvéti kenyér )
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A szobahőmérsékletű lisztet megszitáljuk (Ezt ajánlatos minden kelt tésztánál megtenni, mert sokkal könnyebb lesz a tészta és hamarább megkel.)
Elkészítés
Meleg helyen kelni hagyjuk egy fél órát (ügyeljünk, hogy huzat ne érje). Ezután két részre osztjuk, amiből az egyiket 3 fele vesszük és megfonjuk. Ezt kerek formába tesszük, amit kikenünk vajjal és lisztel. Majd a tészta másik felét ismét kétfelé vesszük és az egyikből hármas fonatot készítünk, amit a már megfont tészta tetejére teszünk. Pont a közepére. Lekenjük tojással és a maradék tésztából madárkákat készítünk úgy, hogy ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát és bogot vetünk rá, majd a végét bevagdossuk és a sütire tesszük ezeket is és végül lekenjük tojással.(Borsból rakhatunk neki szemeket). Kissé kelni hagyjuk így együtt és szép pirosra megsütjük. A forma közepébe egy dunsztos üveget rakunk, hogy lukas maradjon.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?