Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt kakaós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt kakaós kuglóf

50 dkg liszt
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
1,5 dkg cukor
8,5 dkg porcukor
5 tojássárgája
1 tojás a tetejére
10 dkg margarin
csipet só
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. 2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd ebbe elkeverjük az élesztőt, és hozzáadunk 20 dkg lisztet. A tetejét meghintjük liszttel, és 20-25 percig kelesztjük.
2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
4. Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
5. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek. meleg tejet, összedolgozzuk.
6. Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
7. A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
8. A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
9. A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
Kelt kakaós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!