Kuglóf
Hozzávalók
Kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Alaposan bedagasztjuk, hogy sima, hólyagos legyen, a végén beleszórjuk a mazsolát. Ekkor beletesszük egy kivajazott, morzsával meghintett 24 cm-es kuglófformába.
Eltesszük meleg helyre kelni, kb. 1.5-2 órát.
Ha jól feljött, előmelegített sütőben, közepes tűznél 40-50 percet sütjük.
Ha kihűlt, felolvasztott csokival bevonjuk.
Kuglóf
Hozzávalók
Kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Alaposan bedagasztjuk, hogy sima, hólyagos legyen, a végén beleszórjuk a mazsolát. Ekkor beletesszük egy kivajazott, morzsával meghintett 24 cm-es kuglófformába.
Eltesszük meleg helyre kelni, kb. 1.5-2 órát.
Ha jól feljött, előmelegített sütőben, közepes tűznél 40-50 percet sütjük.
Ha kihűlt, felolvasztott csokival bevonjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?