Meggyes koszorú (kuglóf)
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Meleg helyen megkelesztjük a tésztát kb. 30-40 perc.
Kiolajozzuk a formát, beleegyengetjük a tésztát, kicsit még kelesztjük kb. 20 perc.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk fahéjas cukorral, előmelegített sütőbe kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a tölteléket.
A meggybefőttről leöntjük a levét, egy fémedénybe belekeverjük a pudingport csomómentesen. (A meggyeket félre tesszük.) Elkezdjük főzni míg zselés állagú nem lesz. Kb. 3-4 ek. cukrot keverünk bele.
Ha kihűlt a tészta, langyosra, vízszintesen elvágjuk.
A meggyszósszal lekenjük a tészta tetejét. Hintjük fahéjas cukorral.
A maradék meggyszószba visszatesszük a meggyeket, összekeverjük egy kis lekvárral, és rákenjük a tészta alsó felére. Hintjük fahéjas cukorral. A tetejét az aljára visszatesszük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Meggyes koszorú (kuglóf)
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Meleg helyen megkelesztjük a tésztát kb. 30-40 perc.
Kiolajozzuk a formát, beleegyengetjük a tésztát, kicsit még kelesztjük kb. 20 perc.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk fahéjas cukorral, előmelegített sütőbe kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a tölteléket.
A meggybefőttről leöntjük a levét, egy fémedénybe belekeverjük a pudingport csomómentesen. (A meggyeket félre tesszük.) Elkezdjük főzni míg zselés állagú nem lesz. Kb. 3-4 ek. cukrot keverünk bele.
Ha kihűlt a tészta, langyosra, vízszintesen elvágjuk.
A meggyszósszal lekenjük a tészta tetejét. Hintjük fahéjas cukorral.
A maradék meggyszószba visszatesszük a meggyeket, összekeverjük egy kis lekvárral, és rákenjük a tészta alsó felére. Hintjük fahéjas cukorral. A tetejét az aljára visszatesszük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?