Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes koszorú (kuglóf)

édesmézes receptje https://www.sutnijo.hu/profil/16505-edesmezes
Meggyes koszorú (kuglóf)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6-8 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. fahéj (csapott)
  • kb. 6 ek. langyos tej
  • 20 dkg vaj
  • 4 darab tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 5 ek. lekvár
  • cukros fahéj (a szóráshoz)
  • olaj (a forma kikenéséhez)
édesmézes édesmézes receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt pici tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, amíg hólyagosodni nem kezd és az edény falától el nem válik. A tejet fokozatosan adagoljuk bele annyit, hogy ne ragadjon nagyon.
Meleg helyen megkelesztjük a tésztát kb. 30-40 perc.
Kiolajozzuk a formát, beleegyengetjük a tésztát, kicsit még kelesztjük kb. 20 perc.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk fahéjas cukorral, előmelegített sütőbe kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a tölteléket.
A meggybefőttről leöntjük a levét, egy fémedénybe belekeverjük a pudingport csomómentesen. (A meggyeket félre tesszük.) Elkezdjük főzni míg zselés állagú nem lesz. Kb. 3-4 ek. cukrot keverünk bele.
Ha kihűlt a tészta, langyosra, vízszintesen elvágjuk.
A meggyszósszal lekenjük a tészta tetejét. Hintjük fahéjas cukorral.
A maradék meggyszószba visszatesszük a meggyeket, összekeverjük egy kis lekvárral, és rákenjük a tészta alsó felére. Hintjük fahéjas cukorral. A tetejét az aljára visszatesszük.

Tálalás

1 db kuglóf, kb. 8 főre

Javaslatok, alternatív elkészítés

Meggyszemekkel díszíthetjük a tetejét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!