Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lekváros diós kosár

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Lekváros diós kosár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 mk. só
  • 6 dkg + 1 tk. cukor
  • 1 tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • kb. 1,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 18 dkg sárgabaracklekvár
  • 7 dkg darált dió
  • vaj (a forma kikenéséhez)

Ezenkívül

  • 6 db-os kiskuglóf forma
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt és 1 tk. cukrot simára keverünk egy kevés meleg tejben, és letakarva felfuttatjuk. Közben a vajat a maradék tejben felolvasztjuk és hűlni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. A lisztet elvegyítjük a sóval és a cukorral, közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a szobahőmérsékletű tojást és villával felverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejes olvasztott vajat, puha tésztává dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyűre formázzuk, és negyed órát kelni hagyjuk. Közben a kuglófforma tepsi mélyedéseit kivajazzuk.
A tésztagombócokat ellapítjuk, enyhén lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a körök felületét képzeletben megfelezzük, vékonyan megkenjük lekvárral (1 ek.-nyi elég) és megszórjuk darált dióval.
A lekváros-diós részre ráhajtjuk a tészta szabadon hagyott felét – így egy félhold alakot kapunk –, enyhén összenyomjuk, és éles késsel függőlegesen 3 részre vágjuk.
A tésztacsíkokat egyenként óvatosan feltekerjük, az így kapott 3 kis csigát egymás mellé rendezzük virágalakban úgy, hogy a feltekerés végeit fordítsuk össze, hogy azok legyenek belül, és a sütőforma mélyedésébe ültetjük. Így járunk el a többi tésztával is.
Előmelegített sütőben készre sütjük, a formában hagyjuk egy kicsit, majd a formából kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 25 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!