Lekváros diós kosár
Hozzávalók
Lekváros diós kosár
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyűre formázzuk, és negyed órát kelni hagyjuk. Közben a kuglófforma tepsi mélyedéseit kivajazzuk.
A tésztagombócokat ellapítjuk, enyhén lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a körök felületét képzeletben megfelezzük, vékonyan megkenjük lekvárral (1 ek.-nyi elég) és megszórjuk darált dióval.
A lekváros-diós részre ráhajtjuk a tészta szabadon hagyott felét – így egy félhold alakot kapunk –, enyhén összenyomjuk, és éles késsel függőlegesen 3 részre vágjuk.
A tésztacsíkokat egyenként óvatosan feltekerjük, az így kapott 3 kis csigát egymás mellé rendezzük virágalakban úgy, hogy a feltekerés végeit fordítsuk össze, hogy azok legyenek belül, és a sütőforma mélyedésébe ültetjük. Így járunk el a többi tésztával is.
Előmelegített sütőben készre sütjük, a formában hagyjuk egy kicsit, majd a formából kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 25 perc
Lekváros diós kosár
Hozzávalók
Lekváros diós kosár
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyűre formázzuk, és negyed órát kelni hagyjuk. Közben a kuglófforma tepsi mélyedéseit kivajazzuk.
A tésztagombócokat ellapítjuk, enyhén lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a körök felületét képzeletben megfelezzük, vékonyan megkenjük lekvárral (1 ek.-nyi elég) és megszórjuk darált dióval.
A lekváros-diós részre ráhajtjuk a tészta szabadon hagyott felét – így egy félhold alakot kapunk –, enyhén összenyomjuk, és éles késsel függőlegesen 3 részre vágjuk.
A tésztacsíkokat egyenként óvatosan feltekerjük, az így kapott 3 kis csigát egymás mellé rendezzük virágalakban úgy, hogy a feltekerés végeit fordítsuk össze, hogy azok legyenek belül, és a sütőforma mélyedésébe ültetjük. Így járunk el a többi tésztával is.
Előmelegített sütőben készre sütjük, a formában hagyjuk egy kicsit, majd a formából kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 25 perc
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?