Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyérlángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
3 dl tej

Tetejére:

1 nagy dobozos tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
bors
10 dkg császárszalonna
10 dkg fehér szalonna
15 dkg kolbász
20 dkg reszelt sajt
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát. kb.1/2 órát kelesztjük.
Közben felkockázzuk a szalonnákat, kolbászt. Felkarikázzuk a hagymákat, és lereszeljük a sajtot. Tejfölbe elkeverünk a zúzott fokhagymákat és ízesíthetjük még kevés sóval, borssal.
Tésztát kinyújtjuk tepsi méretére. Beolajozzuk a tepsit, belerakjuk a tésztát. Megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, hagyma karikákat rátesszük, megszórjuk a szalonnákkal, és a kolbásszal.
Előmelegített sütőben kis lángon kb. 30 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Én a szalonnákat mielőtt ráteszem a tésztára, egy kicsit átsütöm, mert ha csak simán rakom rá, nagyon zsíros lesz a kenyérlángos, miután sütés közben kisül! A sajtot is a tejfölre rakom, sokkal lágyabb és krémesebb lesz!
Kenyérlángos Kenyérlángos Kenyérlángos Kenyérlángos Kenyérlángos Kenyérlángos Kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!